Těstovinový salát s vejci a rostbífem

Salát může být docela klidně hlavním jídlem i v případě, že jste velký jedlík. Těstoviny, vejce i maso zaženou hlad, zelenina i byliny dodají svěžest a rozzáří pokrm barvami.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Na dresink:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    507 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2123 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    52,5 g

    60 %

    53 %

  • Vláknina

    3,7 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    30,5 g

    48 %

    45 %

  • Tuky

    19,6 g

    30 %

    28 %

  • nasycené

    3,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Mezitím uvaříme vejce natvrdo, zchladíme je a oloupeme. Podélně je rozpůlíme a nakrájíme na osminky. Uvařené těstoviny scedíme, zakapeme je olivovým olejem a promícháme.
  2. Připravíme dresink. Bylinky propláchneme, osušíme a nasekáme najemno. Sušená rajčata necháme okapat na sítku a také je nakrájíme nadrobno. V misce promícháme majonézu s bylinkami a sušenými rajčaty. Dresink rozředíme mlékem, ochutíme solí a pepřem a dobře promícháme.
  3. Rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Rostbíf nakrájíme na kousky. Listový salát omyjeme a necháme okapat. V míse promícháme těstoviny s rostbífem, listovým salátem, rajčátky a kapary.
  4. Salát rozdělíme do misek, poklademe jej vajíčky a přelijeme dresinkem.
Autor:

Podobné recepty

Salát fatuš

Saláty k létu prostě patří.

Teplý salát s grilovanou zeleninou

Tento salát budete chtít večeřet každý den.

Zelný salát s jablky

Zkombinujte v salátu sladké a slané chutě.

Tuňákový salát s fazolemi

Svěží salát plný bílkovin.