Těstovinový salát s vejci a rostbífem
Salát může být docela klidně hlavním jídlem i v případě, že jste velký jedlík. Těstoviny, vejce i maso zaženou hlad, zelenina i byliny dodají svěžest a rozzáří pokrm barvami.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
507 KCal
23 %
21 %
-
Energie
2123 KJ
23 %
21 %
-
Sacharidy
52,5 g
60 %
53 %
-
Vláknina
3,7 g
12 %
12 %
-
Bílkoviny
30,5 g
48 %
45 %
-
Tuky
19,6 g
30 %
28 %
-
nasycené
3,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Mezitím uvaříme vejce natvrdo, zchladíme je a oloupeme. Podélně je rozpůlíme a nakrájíme na osminky. Uvařené těstoviny scedíme, zakapeme je olivovým olejem a promícháme.
- Připravíme dresink. Bylinky propláchneme, osušíme a nasekáme najemno. Sušená rajčata necháme okapat na sítku a také je nakrájíme nadrobno. V misce promícháme majonézu s bylinkami a sušenými rajčaty. Dresink rozředíme mlékem, ochutíme solí a pepřem a dobře promícháme.
- Rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Rostbíf nakrájíme na kousky. Listový salát omyjeme a necháme okapat. V míse promícháme těstoviny s rostbífem, listovým salátem, rajčátky a kapary.
- Salát rozdělíme do misek, poklademe jej vajíčky a přelijeme dresinkem.