Telecí ražniči

Vyzkoušejte náš recept na telecí maso. Pochutnáte si.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    369 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1543 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    15,2 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    43,5 g

    69 %

    64 %

  • Tuky

    14,8 g

    23 %

    21 %

  • nasycené

    7,0 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na stejně velké kostky. Opepříme je a obalíme v rozpuštěném másle a ve strouhance, promíchané s trochou soli.
  2. Anglickou slaninu nakrájíme na špalíčky. Papriku rozkrojíme a odstraníme semínka. Omyjeme ji a nakrájíme na čtverečky.
  3. Na navlhčené špejle nebo na kovové jehly střídavě napichujeme kousky jater, slaniny a papriky. Na rozpáleném grilu špízy opékáme ze všech stran asi 15 minut. Podáváme s chlebem.
Autor:

Podobné recepty

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.