Tartaletky s mangem a rambutanem

Kombinace pudinkové náplně a ovoce je naprosto dokonalá.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

bez chladnutí

Ingredience

10 PORCE +

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    326 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1366 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    37,5 g

    43 %

    38 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    3,8 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    17,7 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    10,8 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nejdříve si připravíme linecké těsto. Mouku se změklým máslem a cukrem zpracujeme na hladkou hmotu a necháme odpočinout hodinu v lednici. Potom těsto na pomoučněném válu rozválíme, vykrojíme kolečka a vyložíme jimi formičky. Dna propícháme vidličkou a pečeme při 200 °C asi 15-20 minut. Necháme vychladnout.
  2. Pudink rozmícháme v části mléka. Zbytek mléka přivedeme k varu, vmícháme pudink a vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Za stálého promíchávání ho necháme vychladnout. Do vychladlého krému vmícháme šlehačku vyšlehanou dotuha.
  3. Mango a meloun oloupeme, rambutany nařízneme a vyloupneme z nich bílou dužinu. Mango a meloun nakrájíme na menší plátky, rambutany necháme vcelku. Tartaletky naplníme krémem a ozdobíme připraveným ovocem.
Autor:

Podobné recepty

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.

Střecha

Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.

Skládaný malinový dort

Vykouzlete svým blízkým úsměv na tváři efektním domácím dortem.