Tartaletky s mangem a rambutanem
Kombinace pudinkové náplně a ovoce je naprosto dokonalá.
Vaření 40 min
bez chladnutí
Postup
- Nejdříve si připravíme linecké těsto. Mouku se změklým máslem a cukrem zpracujeme na hladkou hmotu a necháme odpočinout hodinu v lednici. Potom těsto na pomoučněném válu rozválíme, vykrojíme kolečka a vyložíme jimi formičky. Dna propícháme vidličkou a pečeme při 200 °C asi 15-20 minut. Necháme vychladnout.
- Pudink rozmícháme v části mléka. Zbytek mléka přivedeme k varu, vmícháme pudink a vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Za stálého promíchávání ho necháme vychladnout. Do vychladlého krému vmícháme šlehačku vyšlehanou dotuha.
- Mango a meloun oloupeme, rambutany nařízneme a vyloupneme z nich bílou dužinu. Mango a meloun nakrájíme na menší plátky, rambutany necháme vcelku. Tartaletky naplníme krémem a ozdobíme připraveným ovocem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
326 KCal
15 %
14 %
-
Energie
1366 KJ
15 %
14 %
-
Sacharidy
37,5 g
43 %
38 %
-
Vláknina
1,0 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
3,8 g
6 %
6 %
-
Tuky
17,7 g
27 %
25 %
-
nasycené
10,8 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA