Štika na červeném víně

Maso ze štiky je málo tučné, proto se hodí i při dietách.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    343 KCal

    16 %

    14 %

  • Energie

    1434 KJ

    16 %

    14 %

  • Sacharidy

    22,9 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    0,7 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    38,5 g

    61 %

    57 %

  • Tuky

    7,1 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    0,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěnou štiku opláchneme, osušíme a nakrájíme na podkovy. Osolíme je, opepříme a lehce zakapeme citronem. Pak je obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a máslo a rybu po obou stranách osmažíme dozlatova (1 -15 minut). Přendáme ji na talířek a uložíme na teplém místě.
  2. Do výpeku nalijeme červené víno, vmícháme marmeládu, cukr, hřebíček, skořici a rozinky. Povaříme asi 10 minut.
  3. V mističce rozmícháme ve studené vodě škrob a zahustíme jím omáčku. Metličkou ji dobře promícháme, provaříme a dochutíme solí a pepřem.
  4. Nakonec přidáme najemno nastrouhanou citronovou kůru, podle chuti i trochu citronové šťávy, promícháme a povaříme. Štiku rozdělíme na talíře a podlijeme omáčkou. Podáváme ji s bramborovou kaší, čerstvou zeleninou a zdobíme bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.