Štika na červeném víně

Maso ze štiky je málo tučné, proto se hodí i při dietách.

Obtížnost

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Očištěnou štiku opláchneme, osušíme a nakrájíme na podkovy. Osolíme je, opepříme a lehce zakapeme citronem. Pak je obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a máslo a rybu po obou stranách osmažíme dozlatova (1 -15 minut). Přendáme ji na talířek a uložíme na teplém místě.
  2. Do výpeku nalijeme červené víno, vmícháme marmeládu, cukr, hřebíček, skořici a rozinky. Povaříme asi 10 minut.
  3. V mističce rozmícháme ve studené vodě škrob a zahustíme jím omáčku. Metličkou ji dobře promícháme, provaříme a dochutíme solí a pepřem.
  4. Nakonec přidáme najemno nastrouhanou citronovou kůru, podle chuti i trochu citronové šťávy, promícháme a povaříme. Štiku rozdělíme na talíře a podlijeme omáčkou. Podáváme ji s bramborovou kaší, čerstvou zeleninou a zdobíme bylinkami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    343 KCal

    16 %

    14 %

  • Energie

    1434 KJ

    16 %

    14 %

  • Sacharidy

    22,9 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    0,7 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    38,5 g

    61 %

    57 %

  • Tuky

    7,1 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    0,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Roštěnky na víně s kořenovou zeleninou

Jste milovníkem masa? Vyzkoušejte tento recept.

Soba nudle s hovězím masem

Po ochutnání tohoto jídla se zamilujete do asijské kuchyně.