Štika na červeném víně
Maso ze štiky je málo tučné, proto se hodí i při dietách.
Postup
- Očištěnou štiku opláchneme, osušíme a nakrájíme na podkovy. Osolíme je, opepříme a lehce zakapeme citronem. Pak je obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a máslo a rybu po obou stranách osmažíme dozlatova (1 -15 minut). Přendáme ji na talířek a uložíme na teplém místě.
- Do výpeku nalijeme červené víno, vmícháme marmeládu, cukr, hřebíček, skořici a rozinky. Povaříme asi 10 minut.
- V mističce rozmícháme ve studené vodě škrob a zahustíme jím omáčku. Metličkou ji dobře promícháme, provaříme a dochutíme solí a pepřem.
- Nakonec přidáme najemno nastrouhanou citronovou kůru, podle chuti i trochu citronové šťávy, promícháme a povaříme. Štiku rozdělíme na talíře a podlijeme omáčkou. Podáváme ji s bramborovou kaší, čerstvou zeleninou a zdobíme bylinkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
343 KCal
16 %
14 %
-
Energie
1434 KJ
16 %
14 %
-
Sacharidy
22,9 g
26 %
23 %
-
Vláknina
0,7 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
38,5 g
61 %
57 %
-
Tuky
7,1 g
11 %
10 %
-
nasycené
0,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...