Srnčí na víně

Maso ze zvěřiny se nejčastěji připravuje na podzim.

Stupeň obtížnosti

Náročné

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    525 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2197 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    36,7 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    7,1 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    37,4 g

    59 %

    55 %

  • Tuky

    22,0 g

    34 %

    31 %

  • nasycené

    7,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Srnčí plec očistíme. Slaninu nakrájíme na špalíčky a plec jí prošpikujeme. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.
  2. V kastrolu rozehřejeme sádlo a osmahneme na něm cibuli se zeleninou. Přidáme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Zeleninu zastříkneme octem a zalijeme vývarem. Vše přivedeme k varu.
  3. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Do vroucího základu vložíme maso a rajčata. Přidáme rajský protlak s kořením a maso pod pokličkou necháme asi 90 minut dusit. Dle potřeby přiléváme další vývar nebo vodu.
  4. Měkkou plec vyjmeme z kastrolu a uchováme teplou. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a 5 minut povaříme. Přilijeme víno, přidáme marmeládu a vše společně prohřejeme. Omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Autor:

Podobné recepty

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.