Ingredience
Postup
- Srnčí plec očistíme. Slaninu nakrájíme na špalíčky a plec jí prošpikujeme. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.
- V kastrolu rozehřejeme sádlo a osmahneme na něm cibuli se zeleninou. Přidáme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Zeleninu zastříkneme octem a zalijeme vývarem. Vše přivedeme k varu.
- Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Do vroucího základu vložíme maso a rajčata. Přidáme rajský protlak s kořením a maso pod pokličkou necháme asi 90 minut dusit. Dle potřeby přiléváme další vývar nebo vodu.
- Měkkou plec vyjmeme z kastrolu a uchováme teplou. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a 5 minut povaříme. Přilijeme víno, přidáme marmeládu a vše společně prohřejeme. Omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou.