Srnčí na víně
Maso ze zvěřiny se nejčastěji připravuje na podzim.
Postup
- Srnčí plec očistíme. Slaninu nakrájíme na špalíčky a plec jí prošpikujeme. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.
- V kastrolu rozehřejeme sádlo a osmahneme na něm cibuli se zeleninou. Přidáme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Zeleninu zastříkneme octem a zalijeme vývarem. Vše přivedeme k varu.
- Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Do vroucího základu vložíme maso a rajčata. Přidáme rajský protlak s kořením a maso pod pokličkou necháme asi 90 minut dusit. Dle potřeby přiléváme další vývar nebo vodu.
- Měkkou plec vyjmeme z kastrolu a uchováme teplou. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a 5 minut povaříme. Přilijeme víno, přidáme marmeládu a vše společně prohřejeme. Omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
525 KCal
24 %
22 %
-
Energie
2197 KJ
24 %
22 %
-
Sacharidy
36,7 g
42 %
37 %
-
Vláknina
7,1 g
24 %
24 %
-
Bílkoviny
37,4 g
59 %
55 %
-
Tuky
22,0 g
34 %
31 %
-
nasycené
7,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA