Ingredience
Postup
- Srnčí hřbet očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky, které opepříme. Do mísy nalijeme víno a vmícháme tymián. Maso vložíme do této marinády a necháme alespoň jeden den rozležet.
- Maso vyjmeme z marinády, osušíme je a osolíme (marinádu si ponecháme na omáčku). V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem, medailonky po obou stranách zprudka opečeme, vyjmeme a udržujeme teplé.
- Cibuli i česnek oloupeme, vše nakrájíme nadrobno, nasypeme do vypečeného tuku a orestujeme dozlatova. Zaprášíme moukou a podlijeme marinádou. Omáčku za stálého míchání vaříme do zhoustnutí a nakonec vmícháme brusinky.
- Plátky anglické slaniny opečeme v pánvi dokřupava a vyjmeme. Žampiony důkladně očistíme, rozčtvrtíme a orestujeme ve výpeku. Spolu s medailonky je vložíme do hotové omáčky a dobře prohřejeme. Srnčí plátky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme slaninou. Chutnou přílohou jsou opečené brambory.