Srnčí medailonky na víně

Máte rádi zvěřinu? Ochutnejte i tento recept.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    348 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1456 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    7,6 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    37,0 g

    59 %

    54 %

  • Tuky

    14,4 g

    22 %

    21 %

  • nasycené

    3,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Srnčí hřbet očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky, které opepříme. Do mísy nalijeme víno a vmícháme tymián. Maso vložíme do této marinády a necháme alespoň jeden den rozležet.
  2. Maso vyjmeme z marinády, osušíme je a osolíme (marinádu si ponecháme na omáčku). V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem, medailonky po obou stranách zprudka opečeme, vyjmeme a udržujeme teplé.
  3. Cibuli i česnek oloupeme, vše nakrájíme nadrobno, nasypeme do vypečeného tuku a orestujeme dozlatova. Zaprášíme moukou a podlijeme marinádou. Omáčku za stálého míchání vaříme do zhoustnutí a nakonec vmícháme brusinky.
  4. Plátky anglické slaniny opečeme v pánvi dokřupava a vyjmeme. Žampiony důkladně očistíme, rozčtvrtíme a orestujeme ve výpeku. Spolu s medailonky je vložíme do hotové omáčky a dobře prohřejeme. Srnčí plátky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme slaninou. Chutnou přílohou jsou opečené brambory.
Autor:

Podobné recepty

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.