Srnčí medailonky na víně
Máte rádi zvěřinu? Ochutnejte i tento recept.
Postup
- Srnčí hřbet očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky, které opepříme. Do mísy nalijeme víno a vmícháme tymián. Maso vložíme do této marinády a necháme alespoň jeden den rozležet.
- Maso vyjmeme z marinády, osušíme je a osolíme (marinádu si ponecháme na omáčku). V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem, medailonky po obou stranách zprudka opečeme, vyjmeme a udržujeme teplé.
- Cibuli i česnek oloupeme, vše nakrájíme nadrobno, nasypeme do vypečeného tuku a orestujeme dozlatova. Zaprášíme moukou a podlijeme marinádou. Omáčku za stálého míchání vaříme do zhoustnutí a nakonec vmícháme brusinky.
- Plátky anglické slaniny opečeme v pánvi dokřupava a vyjmeme. Žampiony důkladně očistíme, rozčtvrtíme a orestujeme ve výpeku. Spolu s medailonky je vložíme do hotové omáčky a dobře prohřejeme. Srnčí plátky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme slaninou. Chutnou přílohou jsou opečené brambory.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
348 KCal
16 %
15 %
-
Energie
1456 KJ
16 %
15 %
-
Sacharidy
7,6 g
9 %
8 %
-
Vláknina
1,4 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
37,0 g
59 %
54 %
-
Tuky
14,4 g
22 %
21 %
-
nasycené
3,9 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA