Srnčí hřbet s hořkou čokoládou a mandlemi

Také vám tyto řezy pekla babička?

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

12 PORCE +

Těsto:

Dohotovení:

Postup

  1. Ve vodní lázni necháme rozpustit máslo s čokoládou. Směs necháme trochu zchladnout. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Zlehka vmícháme rozpuštěné máslo s čokoládou a mouku promísenou s práškem do pečiva a mletými mandlemi.
  2. Formu na srnčí hřbet vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme těstem. Chlebíček v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme asi 35 minut.
  3. Mandlové plátky nasucho opražíme dozlatova. Čokoládu na vaření necháme spolu s tukem rozpustit ve vodní lázni.
  4. Vychladlý chlebíček potřeme čokoládovou polevou a dozdobíme mandlovými plátky a čokoládovými hoblinkami. V chladu ho necháme zatuhnout.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    344 KCal

    16 %

    14 %

  • Energie

    1440 KJ

    16 %

    14 %

  • Sacharidy

    25,5 g

    29 %

    25 %

  • Vláknina

    3,9 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    8,2 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    22,6 g

    35 %

    32 %

  • nasycené

    9,4 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Meruňkový sorbet

Není nad domácí sorbet.

Paris-Brest s ostružinami

Tradiční francouzský dezert.

Mandlový mazanec s rozinkami v rumu

K Velikonocům mazanec prostě patří.