Srnčí hřbet s hořkou čokoládou a mandlemi
Také vám tyto řezy pekla babička?
Postup
- Ve vodní lázni necháme rozpustit máslo s čokoládou. Směs necháme trochu zchladnout. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Zlehka vmícháme rozpuštěné máslo s čokoládou a mouku promísenou s práškem do pečiva a mletými mandlemi.
- Formu na srnčí hřbet vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme těstem. Chlebíček v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme asi 35 minut.
- Mandlové plátky nasucho opražíme dozlatova. Čokoládu na vaření necháme spolu s tukem rozpustit ve vodní lázni.
- Vychladlý chlebíček potřeme čokoládovou polevou a dozdobíme mandlovými plátky a čokoládovými hoblinkami. V chladu ho necháme zatuhnout.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
344 KCal
16 %
14 %
-
Energie
1440 KJ
16 %
14 %
-
Sacharidy
25,5 g
29 %
25 %
-
Vláknina
3,9 g
13 %
13 %
-
Bílkoviny
8,2 g
13 %
12 %
-
Tuky
22,6 g
35 %
32 %
-
nasycené
9,4 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Žloutkové řezy
Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.
Pomerančové řezy
Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.