Španělské puchero
Tradiční španělská polévka, která je opravdu sytá.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 80 min
bez namáčení fazolí
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
296 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1240 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
26,5 g
30 %
26 %
-
Vláknina
5,9 g
20 %
20 %
-
Bílkoviny
35,7 g
57 %
53 %
-
Tuky
4,0 g
6 %
6 %
-
nasycené
1,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Fazole zalijeme studenou vodou a necháme alespoň 4 hodiny namáčet. Pak vodu slijeme. Maso nakrájíme na kostičky, přidáme k fazolím, okořeníme majoránkou, bobkovým listem a novým kořením. Vše zalijeme 1500 ml vody a vaříme asi 30 minut.
- Do hrnce přisypeme nakrájený salám, nasekanou cibulku a na kolečka pokrájenou mrkev. Vaříme dalších 30 minut.
- Nakonec do polévky vhodíme nadrobno nakrájenou slaninu a vše dochutíme utřeným česnekem, solí a pepřem. Při podávání vložíme do polévky noky a posypeme řeřichou.
- Noky: Slaninu a šunku rozkrájíme na malé kostičky a v misce smícháme s vejcem, strouhankou, utřeným česnekem a kudrnkou. Z tuhého těstíčka modelujeme pomocí dvou lžiček noky a smažíme je na rozpáleném oleji.