Španělské puchero

Tradiční španělská polévka, která je opravdu sytá.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

bez namáčení fazolí

Ingredience

4 PORCE +

Na noky:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    296 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1240 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    26,5 g

    30 %

    26 %

  • Vláknina

    5,9 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    35,7 g

    57 %

    53 %

  • Tuky

    4,0 g

    6 %

    6 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Fazole zalijeme studenou vodou a necháme alespoň 4 hodiny namáčet. Pak vodu slijeme. Maso nakrájíme na kostičky, přidáme k fazolím, okořeníme majoránkou, bobkovým listem a novým kořením. Vše zalijeme 1500 ml vody a vaříme asi 30 minut.
  2. Do hrnce přisypeme nakrájený salám, nasekanou cibulku a na kolečka pokrájenou mrkev. Vaříme dalších 30 minut.
  3. Nakonec do polévky vhodíme nadrobno nakrájenou slaninu a vše dochutíme utřeným česnekem, solí a pepřem. Při podávání vložíme do polévky noky a posypeme řeřichou.
  4. Noky: Slaninu a šunku rozkrájíme na malé kostičky a v misce smícháme s vejcem, strouhankou, utřeným česnekem a kudrnkou. Z tuhého těstíčka modelujeme pomocí dvou lžiček noky a smažíme je na rozpáleném oleji.
Autor:

Podobné recepty

Polévka minestrone s rajčaty

Skvělá italská polévka plná zeleniny.

Hráškový krém s citronovým creme fraîche

Recept na lahodný hráškový krém, který si zaručeně oblíbíte.

Polévka z červené řepy

Uvařte si lahodný krém podle našeho receptu.

Polévka z červené řepy s tymiánovými krutony

Uvařte si lahodný krém podle našeho receptu.

Polévka z kysaného zelí

Uvařte skvělou polévku podle našeho receptu.