Snídaňová domácí pizza

Co takhle dát si pizzu k snídani? Jestli jste to ještě nezkoušeli, tak je nejvyšší čas.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    410 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1714 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    41,8 g

    47 %

    42 %

  • Vláknina

    3,9 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    17,1 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    21,2 g

    33 %

    30 %

  • nasycené

    5,7 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a restujeme ji na olivovém oleji asi 5 minut, pak přidáme rajčata a prolisovaný česnek. Osolíme, osladíme a na mírném ohni svaříme na půlku.
  2. Baby špenát ponoříme na 1 minutu do vroucí vody, scedíme a dáme stranou. Těsto rozválíme na pomoučněném vále a pak ho ještě trochu roztáhneme prsty do stran.
  3. Těsto potřeme rajčatovou směsí, rozložíme na něj plátky slaniny, ricottu a přidáme špenát. Pak na pizzu vyklepneme vejce, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
  4. Pizzu pečeme ve vyhřáté troubě při 250 °C asi 15 minut dozlatova. Hotovou pizzu vyndáme z trouby a před podáváním nakrájíme na kousky.
Autor:

Podobné recepty

Rýžová kaše

Nastartujte den výbornou sladkou kaší.

Rýžová kaše s mákem a švestkovou omáčkou

Nastartujte den výbornou sladkou kaší.

Heřmánkové vafle s karamelovým pomerančem

Pokud máte ráno trochu víc času na přípravu snídaně, vyzkoušejte tento skvělý recept. Váš den začne...

Japonské lívance s ovocem

Nadýchanější lívance jste snad ještě nikdy nejedli.

Plněné pohankové palačinky

Báječná slaná snídaně plná zdravých surovin.