Snídaňová domácí pizza
Co takhle dát si pizzu k snídani? Jestli jste to ještě nezkoušeli, tak je nejvyšší čas.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
410 KCal
19 %
17 %
-
Energie
1714 KJ
19 %
17 %
-
Sacharidy
41,8 g
47 %
42 %
-
Vláknina
3,9 g
13 %
13 %
-
Bílkoviny
17,1 g
27 %
25 %
-
Tuky
21,2 g
33 %
30 %
-
nasycené
5,7 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a restujeme ji na olivovém oleji asi 5 minut, pak přidáme rajčata a prolisovaný česnek. Osolíme, osladíme a na mírném ohni svaříme na půlku.
- Baby špenát ponoříme na 1 minutu do vroucí vody, scedíme a dáme stranou. Těsto rozválíme na pomoučněném vále a pak ho ještě trochu roztáhneme prsty do stran.
- Těsto potřeme rajčatovou směsí, rozložíme na něj plátky slaniny, ricottu a přidáme špenát. Pak na pizzu vyklepneme vejce, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
- Pizzu pečeme ve vyhřáté troubě při 250 °C asi 15 minut dozlatova. Hotovou pizzu vyndáme z trouby a před podáváním nakrájíme na kousky.