Slaný sýrový dort s petrželkou

Pokud nemusíte sladké, upečte si dort ze slaných přísad.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

12 PORCE +

Na ozdobu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    533 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2229 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    35,1 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    4,9 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    17,8 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    34,6 g

    53 %

    49 %

  • nasycené

    20,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Lučinu dáme do mísy, rozmícháme ji se smetanou a ochutíme solí a pepřem. Z krému odebereme stranou 4 lžíce a zbytek rozdělíme na tři stejné části. Olivy nakrájíme na plátky a vmícháme je do jednoho dílu krému. Do druhého dílu vmícháme rajský protlak a mletou papriku a do třetí části vmícháme nasekané bylinky (po jednom svazku kopru a kudrnaté petržele).
  2. Chleba nakrájíme na 1 cm silné plátky (pokud chceme, můžeme odkrojit kůrku). Dortovou formu vyložíme pečicím papírem. Na dno formy rozložíme plátky nakrájeného a podle potřeby seříznutého chleba, potřeme olivovou náplní, přikryjeme opět plátky chleba, které potřeme náplní s rajským protlakem, a přikryjeme další vrstvou chleba.
  3. Poslední vrstvou bude bylinková náplň, kterou uhladíme stěrkou a dort dáme asi na 30 minut zatuhnout do chladničky. Pak potřeme boky dortu zbytkem lučinového krému a posypeme je nasekanou kudrnkou. Dort nazdobíme srolovanými plátky goudy (nebo jiného sýra) a červenou paprikou nakrájenou na kostičky.
Autor:

Podobné recepty

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.