Ingredience
Postup
- Lučinu dáme do mísy, rozmícháme ji se smetanou a ochutíme solí a pepřem. Z krému odebereme stranou 4 lžíce a zbytek rozdělíme na tři stejné části. Olivy nakrájíme na plátky a vmícháme je do jednoho dílu krému. Do druhého dílu vmícháme rajský protlak a mletou papriku a do třetí části vmícháme nasekané bylinky (po jednom svazku kopru a kudrnaté petržele).
- Chleba nakrájíme na 1 cm silné plátky (pokud chceme, můžeme odkrojit kůrku). Dortovou formu vyložíme pečicím papírem. Na dno formy rozložíme plátky nakrájeného a podle potřeby seříznutého chleba, potřeme olivovou náplní, přikryjeme opět plátky chleba, které potřeme náplní s rajským protlakem, a přikryjeme další vrstvou chleba.
- Poslední vrstvou bude bylinková náplň, kterou uhladíme stěrkou a dort dáme asi na 30 minut zatuhnout do chladničky. Pak potřeme boky dortu zbytkem lučinového krému a posypeme je nasekanou kudrnkou. Dort nazdobíme srolovanými plátky goudy (nebo jiného sýra) a červenou paprikou nakrájenou na kostičky.