Slaninové brambory se sýrem

Vyšperkujte brambory slaninou a čedarem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    614 KCal

    28 %

    26 %

  • Energie

    2568 KJ

    28 %

    26 %

  • Sacharidy

    25,2 g

    29 %

    25 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    25,3 g

    40 %

    37 %

  • Tuky

    45,0 g

    69 %

    64 %

  • nasycené

    18,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory dobře omyjeme a osušíme. Pak pomocí nože uděláme do brambor hluboké zářezy těsně za sebou.
  2. Plátky slaniny vložíme do jednotlivých zářezů v bramborách. Osolíme je opepříme a položíme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 150 °C asi 40 minut. Pak napícháme do brambor snítky rozmarýnu, posypeme nastrouhaným čedarem a dopečeme doměkka.
Autor:

Podobné recepty

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.