Slaninové brambory se sýrem

Vyšperkujte brambory slaninou a čedarem.

Obtížnost

Lehké

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Brambory dobře omyjeme a osušíme. Pak pomocí nože uděláme do brambor hluboké zářezy těsně za sebou.
  2. Plátky slaniny vložíme do jednotlivých zářezů v bramborách. Osolíme je opepříme a položíme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 150 °C asi 40 minut. Pak napícháme do brambor snítky rozmarýnu, posypeme nastrouhaným čedarem a dopečeme doměkka.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    614 KCal

    28 %

    26 %

  • Energie

    2568 KJ

    28 %

    26 %

  • Sacharidy

    25,2 g

    29 %

    25 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    25,3 g

    40 %

    37 %

  • Tuky

    45,0 g

    69 %

    64 %

  • nasycené

    18,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.