Slaninové brambory se sýrem
Vyšperkujte brambory slaninou a čedarem.
Postup
- Brambory dobře omyjeme a osušíme. Pak pomocí nože uděláme do brambor hluboké zářezy těsně za sebou.
- Plátky slaniny vložíme do jednotlivých zářezů v bramborách. Osolíme je opepříme a položíme na plech vyložený pečicím papírem.
- Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 150 °C asi 40 minut. Pak napícháme do brambor snítky rozmarýnu, posypeme nastrouhaným čedarem a dopečeme doměkka.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
614 KCal
28 %
26 %
-
Energie
2568 KJ
28 %
26 %
-
Sacharidy
25,2 g
29 %
25 %
-
Vláknina
2,5 g
8 %
8 %
-
Bílkoviny
25,3 g
40 %
37 %
-
Tuky
45,0 g
69 %
64 %
-
nasycené
18,9 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA