Sladká velikonoční tečka

nehodnoceno

S tímto dezertem sklidíte u všech obrovský úspěch.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

bez tuhnutí

Ingredience

4 PORCE +

Na dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    634 KCal

    29 %

    26 %

  • Energie

    2651 KJ

    29 %

    26 %

  • Sacharidy

    36,3 g

    41 %

    36 %

  • Vláknina

    2,3 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    17,6 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    45,7 g

    70 %

    65 %

  • nasycené

    29,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V míse s trochou studené vody necháme nabobtnat plátkovanou želatinu. Misky na dezert vypláchneme studenou vodou.
  2. Smetanu nalijeme do kastrůlku a přidáme cukr. Vanilkový lusk rozřízneme po délce, pak nožem vyškrábneme semínka. Všechny části vanilky, tedy vnitřek i zbylé poloviny lusků, vhodíme ke smetaně. Ochucenou smetanu přivedeme k varu, pak hned odstavíme a scedíme.
  3. Želatinu slijeme a vymačkáme, pak ji vrátíme do misky, ve které se namáčela. Přilijeme 100 ml horké smetany a důkladně rozmícháme metličkou, dokud se nerozpustí. Smetanu s rozpuštěnou želatinou nalijeme zpět ke zbytku horké smetany, opět důkladně zamícháme. Směs rozlijeme do mističek, vložíme do chladničky a necháme tuhnout cca 4 hodiny.
  4. Ztuhlé dezerty vyklopíme na talířky. Ozdobíme na kostičky nakrájeným mangem, kiwi a posypeme granolou. Zakápneme medem a ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.