Skotská vejce

nehodnoceno

Podávejte dnes skotská vejce s bramborovou kaší.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    320 KCal

    15 %

    13 %

  • Energie

    1340 KJ

    15 %

    13 %

  • Sacharidy

    4,6 g

    5 %

    5 %

  • Vláknina

    0,2 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    33,2 g

    53 %

    49 %

  • Tuky

    18,8 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    5,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Čtyři vejce vaříme ve vroucí vodě asi 4 minuty, poté je zchladíme pod studenou vodou a oloupeme je. Maso dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme zbylé vejce a dobře promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
  2. Maso rozdělíme na 4 části, obalíme uvařená vejce a koule obalíme v panko strouhance. Vyskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 185 °C asi 15 minut. Skotská vejce můžeme podávat například s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Roštěnky na víně s kořenovou zeleninou

Jste milovníkem masa? Vyzkoušejte tento recept.

Soba nudle s hovězím masem

Po ochutnání tohoto jídla se zamilujete do asijské kuchyně.