Sendvič z tmavého chleba
Několikapatrový sendvič zasytí na výletě, ve škole i v práci. Jestli se nevejde do svačinové krabičky, jedno dvě patra se dají ubrat.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
684 KCal
31 %
28 %
-
Energie
2860 KJ
31 %
28 %
-
Sacharidy
65,5 g
74 %
66 %
-
Vláknina
8,3 g
28 %
28 %
-
Bílkoviny
36,9 g
59 %
54 %
-
Tuky
28,9 g
44 %
41 %
-
nasycené
16,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Lučinu dáme do misky, podle chuti ji osolíme a opepříme. Přilijeme mléko a vše rozmícháme dohladka. Nakonec do krému zapracujeme nasekanou pažitku.
- Okurku, rajčátka a papriky očistíme, omyjeme a necháme okapat. Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké plátky.
- Šestnáct krajíčků chleba slabě potřeme pažitkovou pomazánkou a vždy čtyři obložíme stejně: čtvrtinu okurkou, další paprikou, pak rajčaty a zbylé šunkou.
- Obložené krajíčky klademe na sebe a navrch přitiskneme nenamazaný chléb, takže vzniknou čtyři vysoké sendviče. Ty pak rozřízneme šikmo na polovinu a ozdobíme kouskem salátu.