Sendvič z tmavého chleba

Několikapatrový sendvič zasytí na výletě, ve škole i v práci. Jestli se nevejde do svačinové krabičky, jedno dvě patra se dají ubrat.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    684 KCal

    31 %

    28 %

  • Energie

    2860 KJ

    31 %

    28 %

  • Sacharidy

    65,5 g

    74 %

    66 %

  • Vláknina

    8,3 g

    28 %

    28 %

  • Bílkoviny

    36,9 g

    59 %

    54 %

  • Tuky

    28,9 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    16,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Lučinu dáme do misky, podle chuti ji osolíme a opepříme. Přilijeme mléko a vše rozmícháme dohladka. Nakonec do krému zapracujeme nasekanou pažitku.
  2. Okurku, rajčátka a papriky očistíme, omyjeme a necháme okapat. Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké plátky.
  3. Šestnáct krajíčků chleba slabě potřeme pažitkovou pomazánkou a vždy čtyři obložíme stejně: čtvrtinu okurkou, další paprikou, pak rajčaty a zbylé šunkou.
  4. Obložené krajíčky klademe na sebe a navrch přitiskneme nenamazaný chléb, takže vzniknou čtyři vysoké sendviče. Ty pak rozřízneme šikmo na polovinu a ozdobíme kouskem salátu.
Autor:

Podobné recepty

Sezamové bulky

Upečte si nadýchané pečivo, které můžete podávat třeba k snídani.

Sendvič s kuřecím masem

Sendviče skvěle poslouží jako jednoduchý oběd do práce.

Jednohubka s čabajkou

Po těchto jednohubkách se na oslavě hned zapráší.

Slané koláčky z listového těsta

Upečte si na víkend slané koláčky.

Řepná pomazánka s křenem

Místo kupované pomazánky zvolte raději tuto skvělou domácí.