Salát ze zelené čočky s červenou řepou a sýrem feta

I z obyčejné čočky můžete vykouzlit dokonalý a pořádně sytý salát.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Na čočkovou směs:

Na koprový dresink:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    623 KCal

    28 %

    26 %

  • Energie

    2605 KJ

    28 %

    26 %

  • Sacharidy

    52,2 g

    59 %

    52 %

  • Vláknina

    33,8 g

    113 %

    113 %

  • Bílkoviny

    33,5 g

    53 %

    49 %

  • Tuky

    23,9 g

    37 %

    34 %

  • nasycené

    6,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Propláchnutou čočku, bobkový list, tymián a sůl zalijeme v hrnci vodou a přivedeme k varu. Za občasného míchání vaříme asi 20 minut doměkka.
  2. Osušenou cizrnu promícháme s olejem, mletou paprikou, solí a pepřem. Rozprostřeme ji na plech a pečeme při 180 °C asi 20 minut dokřupava.
  3. Kapustu povaříme cca 2 minuty v osolené vodě a scedíme. Kopr na dresink nasekáme a smícháme s ostatními surovinami.
  4. Čočku scedíme, vyndáme bobkový list a tymián. Promícháme ji s kapustou, rozdělíme na talíře, přidáme nakrájenou řepu, posypeme cizrnou a rozdrobeným sýrem. Pokapeme dresinkem.
Autor:

Podobné recepty

Salát se smaženými sýrovými kuličkami a malinami

Kombinace smažených sýrových kuliček a sladkých malin chutná opravdu luxusně.

Salát fatuš

Saláty k létu prostě patří.

Teplý salát s grilovanou zeleninou

Tento salát budete chtít večeřet každý den.

Zelný salát s jablky

Zkombinujte v salátu sladké a slané chutě.