Salát ze zelené čočky s červenou řepou a sýrem feta
I z obyčejné čočky můžete vykouzlit dokonalý a pořádně sytý salát.
Postup
- Propláchnutou čočku, bobkový list, tymián a sůl zalijeme v hrnci vodou a přivedeme k varu. Za občasného míchání vaříme asi 20 minut doměkka.
- Osušenou cizrnu promícháme s olejem, mletou paprikou, solí a pepřem. Rozprostřeme ji na plech a pečeme při 180 °C asi 20 minut dokřupava.
- Kapustu povaříme cca 2 minuty v osolené vodě a scedíme. Kopr na dresink nasekáme a smícháme s ostatními surovinami.
- Čočku scedíme, vyndáme bobkový list a tymián. Promícháme ji s kapustou, rozdělíme na talíře, přidáme nakrájenou řepu, posypeme cizrnou a rozdrobeným sýrem. Pokapeme dresinkem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
623 KCal
28 %
26 %
-
Energie
2605 KJ
28 %
26 %
-
Sacharidy
52,2 g
59 %
52 %
-
Vláknina
33,8 g
113 %
113 %
-
Bílkoviny
33,5 g
53 %
49 %
-
Tuky
23,9 g
37 %
34 %
-
nasycené
6,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Vrstvený salát
Při zdobení salátů se nebojte dát prostor vaší fantazii.