Salát z grilované zeleniny

nehodnoceno

Chcete změnit své stravovací návyky? Začněte hojnými saláty.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    517 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2163 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    35,2 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    5,6 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    14,2 g

    23 %

    21 %

  • Tuky

    35,1 g

    54 %

    50 %

  • nasycené

    12,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zeleninu očistíme, papriku zbavíme jádřinců, vše nakrájíme na plátky, lilek osolíme a necháme vyrosit.
  2. Zeleninu opečeme na středně rozpáleném grilu z každé strany asi 3 minuty, lilek necháme o 2 minuty déle. Po opečení dáme zeleninu do misky.
  3. V další misce důkladně smícháme sůl, pepř, cukr, vinný ocet, olej a prolisovaný česnek. Salát zalijeme připravením dresinkem, přidáme kapary, promícháme a necháme vychladnout.
  4. Před podáváním salát z grilované zeleniny posypeme rozdrobeným sýrem feta a čerstvou rukolou.
Autor:

Podobné recepty

Teplý salát z grilovaných paprik a rajčat

Zdravý salát, který vás v zimě zahřeje.

Quinový salát

Quinoa je výživná potravina, která nabízí mnoho přínosů pro naše tělo.

Salát s opečeným chlebem

Rychlovka, kterou budete mít hotovou do pár minut.

Salát s rajčaty a chorizem

Zkuste něco svěžího a připravte si salát s rajčaty a chorizem.

Čočkový salát s kvašeným květákem

Zdravý salát, na kterém si pochutnáte.