Salát z červené řepy a jablek

nehodnoceno

Salát z červené řepy váš organismus v zimě doslova nakopne potřebnými vitaminy a minerály. A navíc ve spojení se sýrem jde o velmi chutný a zdravý oběd.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    267 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1118 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    16,3 g

    19 %

    16 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    7,2 g

    11 %

    11 %

  • Tuky

    18,6 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    6,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Řepu oloupeme, nakrájíme podélně na čtvrtiny a potom na tenké plátky. V rendlíku přivedeme k varu asi 250 ml vody, lehce ji osolíme, přidáme 2 lžíce citronové šťávy a pokrájenou řepu. Podle potřeby dolijeme tolik vody, aby byla řepa ponořená. Přiklopíme pokličkou a zvolna vaříme doměkka.
  2. Vývar z řepy scedíme do nového kastrůlku. Uvařenou řepu necháme vychladnout. Řepný vývar přivedeme k varu, poté teplotu snížíme a za občasného míchání necháme zvolna odpařit téměř všechnu tekutinu. Základ dresinku setřeme do misky, přimícháme med, olej, ocet, pepř a špetku soli.
  3. Jablka omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky a odstraníme jádřince. Nakrájíme je na tenké plátky, dáme do mísy, pokapeme zbylou citronovou šťávou a promícháme. Přidáme uvařenou řepu, proprané salátové lístky, na menší kousky pokrájený sýr, špetku pepře a společně zlehka promícháme. Salát podáváme přelitý dresinkem.
Autor:

Podobné recepty

Salát fatuš

Saláty k létu prostě patří.

Teplý salát s grilovanou zeleninou

Tento salát budete chtít večeřet každý den.

Zelný salát s jablky

Zkombinujte v salátu sladké a slané chutě.

Tuňákový salát s fazolemi

Svěží salát plný bílkovin.