Salát s křepelčími vejci

Nevzdáte se salátu ani v chladných měsících? Křepelčí vajíčka ho posunou na vyšší level.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Na dresink:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    424 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1773 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    9,1 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    24,9 g

    40 %

    37 %

  • Tuky

    31,4 g

    48 %

    45 %

  • nasycené

    6,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oba dva druhy salátů omyjeme a necháme okapat. Ve vroucí osolené vodě mezitím vaříme 3 minuty křepelčí vajíčka, poté je zchladíme ve studené vodě, oloupeme a rozkrojíme na poloviny.
  2. Listy salátů natrháme na menší kousky a v míse smícháme s rukolou. Ředkvičky očistíme a rozkrájíme na měsíčky. Zeleninu rozdělíme na talíře, přidáme tuňáka z konzervy a rozpůlená vajíčka. Nakonec oloupeme cibuli, nakrájíme ji nadrobno a posypeme tuňáka.
  3. Na dresink smícháme majonézu s hořčicí a mlékem v misce, přidáme nasekanou pažitku a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Hotové saláty podáváme s dresinkem.
Autor:

Podobné recepty

Salát z mladé kořenové zeleniny

S blížícím se létem určitě uvítáte zdravý recept.

Jarní salát se zeleninou

Velmi zdravý salát, na jehož přípravu potřebujete i čerstvé bylinky.

Salát ze zavináčů

Pokud máte rádi rybí maso, tak vám tento salát zachutná.

Salát z červené řepy s guinoou

Zdravý salát, který musíte zařadit do vašeho jídelníčku.

Špenátový salát

Díky vitamínu C posiluje špenát imunitu a zpomaluje stárnutí.