Rýžový nákyp s brokolicí

Z rýžového nákypu se opravdu zasytíte.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    388 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1623 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    20,0 g

    23 %

    20 %

  • Vláknina

    4,5 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    21,8 g

    35 %

    32 %

  • Tuky

    23,4 g

    36 %

    33 %

  • nasycené

    9,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté ji orestujeme na rozehřátém oleji v kastrolu, zalijeme asi 300 ml vody, osolíme a přivedeme k varu. Asi 1 minutu ji povaříme a přiklopenou pokličkou ji vložíme do vyhřáté trouby. Při 180 °C ji dusíme asi 20 minut.
  2. Brokolici očistíme, rozebereme na malé růžičky a krátce (asi 2 minuty) povaříme v osolené vodě. Šunku nakrájíme na kostičky. Smetanu smícháme s vejci a nastrouhaným sýrem. Zálivku dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  3. Vařenou rýži zlehka promícháme s brokolicí, šunkou a polovinou vaječné zálivky. Směs rozprostřeme do vymazané zapékací misky a zalijeme zbylou zálivkou. Vložíme ji do vyhřáté trouby a při 180 °C ji zapékáme asi 20 minut, dokud povrch nezezlátne.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.