Rýžový nákyp s brokolicí

Z rýžového nákypu se opravdu zasytíte.

Obtížnost

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté ji orestujeme na rozehřátém oleji v kastrolu, zalijeme asi 300 ml vody, osolíme a přivedeme k varu. Asi 1 minutu ji povaříme a přiklopenou pokličkou ji vložíme do vyhřáté trouby. Při 180 °C ji dusíme asi 20 minut.
  2. Brokolici očistíme, rozebereme na malé růžičky a krátce (asi 2 minuty) povaříme v osolené vodě. Šunku nakrájíme na kostičky. Smetanu smícháme s vejci a nastrouhaným sýrem. Zálivku dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  3. Vařenou rýži zlehka promícháme s brokolicí, šunkou a polovinou vaječné zálivky. Směs rozprostřeme do vymazané zapékací misky a zalijeme zbylou zálivkou. Vložíme ji do vyhřáté trouby a při 180 °C ji zapékáme asi 20 minut, dokud povrch nezezlátne.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    388 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1623 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    20,0 g

    23 %

    20 %

  • Vláknina

    4,5 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    21,8 g

    35 %

    32 %

  • Tuky

    23,4 g

    36 %

    33 %

  • nasycené

    9,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Segedínský guláš

Uvařte dnes k obědu oblíbenou omáčku.

Roláda z flank steaku se špenátem a kopřivami

Inspirujte se naším receptem na skvělou roládu z hovězího masa.