Rýžová kaše se skořicí a karamelovými jablky

Oslaďte si ráno sladkou rýžovou kaší, které další rozměr dodá jablko v karamelu a bílá čokoláda.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    320 KCal

    15 %

    13 %

  • Energie

    1339 KJ

    15 %

    13 %

  • Sacharidy

    43,1 g

    49 %

    43 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    9,2 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    12,0 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    7,3 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V rendlíku přivedeme k varu propláchnutou rýži s mlékem a vše přivedeme k varu. Vaříme na velmi slabém ohni doměkka. Když je rýže hotová, vmícháme do kaše cukr a bílou čokoládu a vše necháme rozpustit.
  2. Jablka oloupeme, nakrájíme a zbavíme jádřinců. V pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme jablka a krátce je opečeme. Zasypeme třtinovým cukrem smíchaným se skořicí, promícháme a necháme mírně zkaramelizovat.
  3. Hotovou kaši ozdobíme opečenými jablky, posypeme skořicí a ihned podáváme. Můžeme polévat medem a posypat oříšky podle chuti.
Autor:

Podobné recepty

Pudinkový pohár s meruňkami a müsli

Nastartujte den luxusní sladkou snídaní.

Zapečená vejce se sýrem a rajčátky

Nastartujte váš den anglickou snídaní.

Zapečená vejce se šunkou

Udělejte si krásné ráno chutnou snídaní.

Tradiční anglická snídaně

Dopřejte si ráno pravou anglickou snídani.

Palačinky s mletým masem

Tato snídaně vás opravdu zasytí.