Rýžová kaše se skořicí a karamelovými jablky
Oslaďte si ráno sladkou rýžovou kaší, které další rozměr dodá jablko v karamelu a bílá čokoláda.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
320 KCal
15 %
13 %
-
Energie
1339 KJ
15 %
13 %
-
Sacharidy
43,1 g
49 %
43 %
-
Vláknina
1,3 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
9,2 g
15 %
14 %
-
Tuky
12,0 g
18 %
17 %
-
nasycené
7,3 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- V rendlíku přivedeme k varu propláchnutou rýži s mlékem a vše přivedeme k varu. Vaříme na velmi slabém ohni doměkka. Když je rýže hotová, vmícháme do kaše cukr a bílou čokoládu a vše necháme rozpustit.
- Jablka oloupeme, nakrájíme a zbavíme jádřinců. V pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme jablka a krátce je opečeme. Zasypeme třtinovým cukrem smíchaným se skořicí, promícháme a necháme mírně zkaramelizovat.
- Hotovou kaši ozdobíme opečenými jablky, posypeme skořicí a ihned podáváme. Můžeme polévat medem a posypat oříšky podle chuti.