Ryby s bylinkovým olejem
Pokud rádi grilujete, vyzkoušejte i tento recept.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
816 KCal
37 %
34 %
-
Energie
3413 KJ
37 %
34 %
-
Sacharidy
1,8 g
2 %
2 %
-
Vláknina
0,7 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
78,6 g
125 %
116 %
-
Tuky
55,2 g
85 %
79 %
-
nasycené
12,6 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Na bylinkový olej podrtíme česnek, nakrájíme na kolečka jarní cibulky a smícháme s nasekanou šalvějí a rozmarýnem, sójovou omáčko, citronovou šťávou a olejem.
- Očištěné ryby potřeme uvnitř i po celém povrchu bylinkovým olejem a necháme v chladu odležet asi hodinu.
- Každou rybu obalíme 2 plátky slaniny. Naskládáme je do zavírací grilovací mřížky. Mřížku s rybami dáme na rozehřátý gril s vrstvou žhavého uhlí. Grilujeme je na otevřeném grilu asi 5 minut, pak je obrátíme a grilujeme dalších 5 minut. Hotové aby opatrně vyndáme z grilovacího košíku, potřeme zyblým bylinkovým olejem a servírujeme.