Ryby s bylinkovým olejem

Pokud rádi grilujete, vyzkoušejte i tento recept.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

6 PORCE +

Na bylinkový olej:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    816 KCal

    37 %

    34 %

  • Energie

    3413 KJ

    37 %

    34 %

  • Sacharidy

    1,8 g

    2 %

    2 %

  • Vláknina

    0,7 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    78,6 g

    125 %

    116 %

  • Tuky

    55,2 g

    85 %

    79 %

  • nasycené

    12,6 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na bylinkový olej podrtíme česnek, nakrájíme na kolečka jarní cibulky a smícháme s nasekanou šalvějí a rozmarýnem, sójovou omáčko, citronovou šťávou a olejem.
  2. Očištěné ryby potřeme uvnitř i po celém povrchu bylinkovým olejem a necháme v chladu odležet asi hodinu.
  3. Každou rybu obalíme 2 plátky slaniny. Naskládáme je do zavírací grilovací mřížky. Mřížku s rybami dáme na rozehřátý gril s vrstvou žhavého uhlí. Grilujeme je na otevřeném grilu asi 5 minut, pak je obrátíme a grilujeme dalších 5 minut. Hotové aby opatrně vyndáme z grilovacího košíku, potřeme zyblým bylinkovým olejem a servírujeme.
Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Roštěnky na víně s kořenovou zeleninou

Jste milovníkem masa? Vyzkoušejte tento recept.

Soba nudle s hovězím masem

Po ochutnání tohoto jídla se zamilujete do asijské kuchyně.