Rybí filety v bramborovém těstíčku

Báječný recept na rodinný oběd.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    458 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1914 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    23,7 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    5,6 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    36,3 g

    58 %

    53 %

  • Tuky

    21,8 g

    34 %

    31 %

  • nasycené

    11,4 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěné rybí filety překrájíme na menší kousky. Potřeme je citronovou šťávou, osolíme, opepříme a na 20 minut uložíme do chladna rozležet.
  2. Oloupané brambory nastrouháme nahrubo. Trochu je osolíme a 15 minut necháme stát. Poté z nich vymačkáme všechnu přebytečnou tekutinu.
  3. Kousky ryby obalíme v hladké mouce, osolených rozšlehaných vejcích a nastrouhaných bramborách. Na rozehřátém oleji je pozvolna opečeme dozlatova.
  4. Oloupané cibule nakrájíme nadrobno, očištěný pórek na špalíčky. Ve větší pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm cibuli. Přidáme pórek a orestujeme ho. Zalijeme ho smetanou, osolíme, opepříme a 5 minut podusíme. Podáváme jako přílohu k rybě.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.