Ingredience
Postup
- Očištěné rybí filety překrájíme na menší kousky. Potřeme je citronovou šťávou, osolíme, opepříme a na 20 minut uložíme do chladna rozležet.
- Oloupané brambory nastrouháme nahrubo. Trochu je osolíme a 15 minut necháme stát. Poté z nich vymačkáme všechnu přebytečnou tekutinu.
- Kousky ryby obalíme v hladké mouce, osolených rozšlehaných vejcích a nastrouhaných bramborách. Na rozehřátém oleji je pozvolna opečeme dozlatova.
- Oloupané cibule nakrájíme nadrobno, očištěný pórek na špalíčky. Ve větší pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm cibuli. Přidáme pórek a orestujeme ho. Zalijeme ho smetanou, osolíme, opepříme a 5 minut podusíme. Podáváme jako přílohu k rybě.