Rybí filé v sýrovém těstíčku

Báječný recept na rodinný oběd.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    714 KCal

    32 %

    30 %

  • Energie

    2987 KJ

    32 %

    30 %

  • Sacharidy

    75,4 g

    86 %

    75 %

  • Vláknina

    6,0 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    52,0 g

    83 %

    76 %

  • Tuky

    21,1 g

    33 %

    30 %

  • nasycené

    11,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rybí filé opláchneme, osušíme, naporcujeme na menší kousky, osolíme, okořeníme a pokapeme citronovou šťávou.
  2. Tvrdý sýr nastrouháme najemno. Z mouky, mléka a vajec připravíme hladké těstíčko, dochutíme solí a přidáme nastrouhaný sýr. Pokud je těstíčko příliš husté, zředíme ho mlékem a naopak, řídké zahustíme moukou.
  3. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Stejně nakrájíme cuketu, mrkev a papriku. Na pánvi rozehřejeme olej a zeleninu krátce orestujeme.
  4. Kousky ryby namáčíme do těstíčka a osmažíme ze všech stran v rozpáleném oleji dozlatova. Usmažené filé servírujeme se zeleninovou směsí a omáčkou ze zakysané smetany, do které přidáme rozetřený česnek, nasekaný kopr a dochutíme solí a pepřem.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.