Ingredience
Postup
- Rybí filé opláchneme, osušíme, naporcujeme na menší kousky, osolíme, okořeníme a pokapeme citronovou šťávou.
- Tvrdý sýr nastrouháme najemno. Z mouky, mléka a vajec připravíme hladké těstíčko, dochutíme solí a přidáme nastrouhaný sýr. Pokud je těstíčko příliš husté, zředíme ho mlékem a naopak, řídké zahustíme moukou.
- Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Stejně nakrájíme cuketu, mrkev a papriku. Na pánvi rozehřejeme olej a zeleninu krátce orestujeme.
- Kousky ryby namáčíme do těstíčka a osmažíme ze všech stran v rozpáleném oleji dozlatova. Usmažené filé servírujeme se zeleninovou směsí a omáčkou ze zakysané smetany, do které přidáme rozetřený česnek, nasekaný kopr a dochutíme solí a pepřem.