Ryba s bylinkovou mrkví

Toto jídlo má všechny živiny, které vaše tělo potřebuje.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    454 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1898 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    13,7 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    8,0 g

    27 %

    27 %

  • Bílkoviny

    5,3 g

    8 %

    8 %

  • Tuky

    23,8 g

    37 %

    34 %

  • nasycené

    13,3 g

  • trans-mastné

    4,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Filet z ryby opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky, asi po 100 g. Osolíme je, opepříme a dáme stranou na talířek. Karotku očistíme a podélně rozpůlíme.
  2. Do kastrolu nalijeme vývar a vložíme pařáček. Položíme na něj karotku a postrouháme ji citronovou kůrou. Přiklopíme a pošírujeme asi 10 minut.
  3. Vložíme připravené filety, opět přiklopíme a pošírujeme ještě 15 minut. Hotovou rybu vyndáme a uchováme v teple. Nasekáme estragon a petrželku.
  4. V pánvi rozehřejeme máslo, přendáme na něj karotku, očištěný mangold a vše zakapeme citronovou šťávou. Pak zeleninu osolíme a posypeme nasekaným estragonem a petrželkou. Krátce opečeme. Podáváme s pošírovanou rybou.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.