Ingredience
Postup
- Filet z ryby opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky, asi po 100 g. Osolíme je, opepříme a dáme stranou na talířek. Karotku očistíme a podélně rozpůlíme.
- Do kastrolu nalijeme vývar a vložíme pařáček. Položíme na něj karotku a postrouháme ji citronovou kůrou. Přiklopíme a pošírujeme asi 10 minut.
- Vložíme připravené filety, opět přiklopíme a pošírujeme ještě 15 minut. Hotovou rybu vyndáme a uchováme v teple. Nasekáme estragon a petrželku.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přendáme na něj karotku, očištěný mangold a vše zakapeme citronovou šťávou. Pak zeleninu osolíme a posypeme nasekaným estragonem a petrželkou. Krátce opečeme. Podáváme s pošírovanou rybou.