Roštěnky na okraji nařízneme, aby se nekroutily, naklepeme, shrneme do původního tvaru, osolíme, popepříme, poprášíme hladkou moukou a na rozpáleném sádle je na každé straně asi čtyři minuty opékáme. Přendáme je na ohřátou mísu, sádlo slijeme, přidáme špetku mouky, zasmahneme, podlijeme několika lžícemi polévky nebo vody a krátce povaříme. Přidáme máslo a šťávu na roštěnky přelijeme.Zatím jsme na jiném plameni usmažili na sádle na kroužky pokrájenou cibuli, kterou upravíme na povrch roštěnek.
Přílohy: Vařené brambory, osmažené vařené brambory,smažené brambůrky nebo lupínky, rýže, dušená zelenina a saláty.
Roštěnky po vídeňsku
Od kapra po tuňáka. Ryby jsou na srdce i nervy, ale hlavně vám budou chutnat
Naše babičky říkávaly: Kdo jí ryby v každém čase, ten je zdráv a štíhlý v pase. A něco na tom...
Špagety se špenátem a omáčkou
Střední
30 min
Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.
Jarní poke bowl s lososem
Lehké
40 min
Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...
Frittata s chřestem, pórkem a ricottou
Lehké
30 min
Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.