Roštěná po lesnicku

nehodnoceno

Na této roštěné s rýží a omáčkou si pochutná celá rodina.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    469 KCal

    21 %

    20 %

  • Energie

    1963 KJ

    21 %

    20 %

  • Sacharidy

    23,3 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    4,0 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    39,4 g

    63 %

    58 %

  • Tuky

    19,9 g

    31 %

    28 %

  • nasycené

    7,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme ho na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli osmažíme dozlatova.
  2. Mezitím plátky masa lehce obalíme v mouce. Vložíme je do hrnce s osmaženou cibulí a na horkém tuku je necháme z obou stran „zatáhnout“. Zalijeme je vínem a 300 ml vody. Přidáme scezené sterilované houby, feferonky, brusinky a nové koření.
  3. Hrnec přiklopíme poklicí a uzamkneme, regulátor tlaku nastavíme na stupeň 2 a přivedeme k varu. Když se začne uvolňovat pára, snížíme teplotu a roštěnky dusíme 15 - 18 minut. Pak opatrně vypustíme páru a hrnec otevřeme. Roštěnky podáváme s rýží a omáčkou.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.