Roštěná po lesnicku

nehodnoceno

Na této roštěné s rýží a omáčkou si pochutná celá rodina.

Obtížnost

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme ho na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli osmažíme dozlatova.
  2. Mezitím plátky masa lehce obalíme v mouce. Vložíme je do hrnce s osmaženou cibulí a na horkém tuku je necháme z obou stran „zatáhnout“. Zalijeme je vínem a 300 ml vody. Přidáme scezené sterilované houby, feferonky, brusinky a nové koření.
  3. Hrnec přiklopíme poklicí a uzamkneme, regulátor tlaku nastavíme na stupeň 2 a přivedeme k varu. Když se začne uvolňovat pára, snížíme teplotu a roštěnky dusíme 15 - 18 minut. Pak opatrně vypustíme páru a hrnec otevřeme. Roštěnky podáváme s rýží a omáčkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    469 KCal

    21 %

    20 %

  • Energie

    1963 KJ

    21 %

    20 %

  • Sacharidy

    23,3 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    4,0 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    39,4 g

    63 %

    58 %

  • Tuky

    19,9 g

    31 %

    28 %

  • nasycené

    7,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.