Roštěná po lesnicku
Na této roštěné s rýží a omáčkou si pochutná celá rodina.
Postup
- Maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme ho na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli osmažíme dozlatova.
- Mezitím plátky masa lehce obalíme v mouce. Vložíme je do hrnce s osmaženou cibulí a na horkém tuku je necháme z obou stran „zatáhnout“. Zalijeme je vínem a 300 ml vody. Přidáme scezené sterilované houby, feferonky, brusinky a nové koření.
- Hrnec přiklopíme poklicí a uzamkneme, regulátor tlaku nastavíme na stupeň 2 a přivedeme k varu. Když se začne uvolňovat pára, snížíme teplotu a roštěnky dusíme 15 - 18 minut. Pak opatrně vypustíme páru a hrnec otevřeme. Roštěnky podáváme s rýží a omáčkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
469 KCal
21 %
20 %
-
Energie
1963 KJ
21 %
20 %
-
Sacharidy
23,3 g
26 %
23 %
-
Vláknina
4,0 g
13 %
13 %
-
Bílkoviny
39,4 g
63 %
58 %
-
Tuky
19,9 g
31 %
28 %
-
nasycené
7,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Jarní poke bowl s lososem
Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...