Ingredience
Postup
- Oddělíme žloutky od bílků. K bílkům přidáme 2 lžíce studené vody a špetku soli a ušleháme tuhý sníh. Po částech do něj zašleháme cukr, nastrouhanou citronovou kůru a žloutky. Nakonec zlehka vmícháme mouku, do které jsme přisypali prášek do pečiva.
- Těsto nalijeme na dobře vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 10-13 minut dozlatava. Po upečení placku nerolujeme, pouze oddělíme od plechu pomocí kulatého nože.
- Během pečení si připravíme tmavou náplň. Z mléka, tuku a vanilkového pudinku uvaříme hustý pudink, do kterého ihned po uvaření vmícháme cukr. Za častého promíchání( aby se nevytvořil škraloup), necháme pudink zchladnout.
- Vychladlý pudink vyšleháme s 200 g změklého másla nebo hery. Zbylý tuk rozehřejeme, přisypeme kakao a ještě teplou směs zašleháme do krému. Krém se nejprve trochu srazí, ale pak se vyšlehá dohladka.
- Vychladlé těsto potřeme připraveným kakaovým krémem a srolujeme. Nakonec si připravíme polevu. Ve vodní lázni rozehřejeme rozlámanou čokoládu s tukem, přilijeme mléko a za stálého míchání spojíme v hladkou polevu, kterou roládu na povrchu postříkáme. Vložíme ji do chladničky a necháme ztuhnout.