Roláda s kakaovou náplní

Upečte si podle našeho receptu výbornou roládu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 55 min

Ingredience

12 PORCE +

Náplň tmavá:

Poleva:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    404 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1691 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    29,2 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    5,2 g

    8 %

    8 %

  • Tuky

    29,4 g

    45 %

    42 %

  • nasycené

    14,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oddělíme žloutky od bílků. K bílkům přidáme 2 lžíce studené vody a špetku soli a ušleháme tuhý sníh. Po částech do něj zašleháme cukr, nastrouhanou citronovou kůru a žloutky. Nakonec zlehka vmícháme mouku, do které jsme přisypali prášek do pečiva.
  2. Těsto nalijeme na dobře vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 10-13 minut dozlatava. Po upečení placku nerolujeme, pouze oddělíme od plechu pomocí kulatého nože.
  3. Během pečení si připravíme tmavou náplň. Z mléka, tuku a vanilkového pudinku uvaříme hustý pudink, do kterého ihned po uvaření vmícháme cukr. Za častého promíchání( aby se nevytvořil škraloup), necháme pudink zchladnout.
  4. Vychladlý pudink vyšleháme s 200 g změklého másla nebo hery. Zbylý tuk rozehřejeme, přisypeme kakao a ještě teplou směs zašleháme do krému. Krém se nejprve trochu srazí, ale pak se vyšlehá dohladka.
  5. Vychladlé těsto potřeme připraveným kakaovým krémem a srolujeme. Nakonec si připravíme polevu. Ve vodní lázni rozehřejeme rozlámanou čokoládu s tukem, přilijeme mléko a za stálého míchání spojíme v hladkou polevu, kterou roládu na povrchu postříkáme. Vložíme ji do chladničky a necháme ztuhnout.
Autor:

Podobné recepty

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.