Roastbeef s křenovou majonézou a pečenými bramborami

nehodnoceno

Na tomto křehkém masíčku s domácí majonézou a bramborami si zaručeně pochutnáte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Na majonézu:

Na brambory:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1065 KCal

    48 %

    44 %

  • Energie

    4456 KJ

    48 %

    44 %

  • Sacharidy

    65,7 g

    75 %

    66 %

  • Vláknina

    6,3 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    63,1 g

    100 %

    93 %

  • Tuky

    60,7 g

    93 %

    87 %

  • nasycené

    9,7 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nízký rošětnec očistíme a svážeme kuchyňským motouzem. Z hořčice, oleje, soli, pepře a nadrobno nasekaného rozmarýnu vytvoříme marinádu. Tou potřeme maso ze všech stran a necháme ho v lednici přes noc.
  2. Maso vyndáme z lednice přibližně 2 hodiny před tepelnou úpravou, aby zůstalo šťavnaté. Z masa stáhneme přebytečnou marinádu a zprudka ho opečeme ze všech stran. Z každé strany asi 5 minut.
  3. Troubu předehřejeme na 100 °C. Opečené maso přendáme do pekáčku. Můžeme k němu přidat zbylou marinádu a vložíme do trouby. Pečeme asi hodinu.
  4. Žloutek vyklepneme do úzké a vysoké dózy. Šleháme asi 2 minuty, přidáme sůl, mletý bílý pepř, ocet a hořčici a mixujeme další minutu. Pak přiléváme pomaloučku a po částech olej. Majonézu šleháme, dokud není tuhá. Nakonec promícháme s najemno nastrouhaným křenem.
  5. Hotový roastbeef vyndáme z trouby, zabalíme do alobalu a necháme 20 minut odležet. Mezitím si připravíme brambory. Brambory nakrájíme na velmi tenké plátky a vložíme do vařící vody vody. Vaříme asi 3 minuty, slijeme, posolíme, opepříme a pokapeme olejem. Brambory rozložíme do pekáčku a vložíme k nim paličky česneku kvůli vůni. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 25 minut dozlatova.
  6. Hotový roastbeef vyndáme z alobalu, nakrájíme na tenké plátky a servírujeme s opečenými bramborami a vychlazenou majonézou.
Autor:

Podobné recepty

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.