Ingredience
Postup
- Nízký rošětnec očistíme a svážeme kuchyňským motouzem. Z hořčice, oleje, soli, pepře a nadrobno nasekaného rozmarýnu vytvoříme marinádu. Tou potřeme maso ze všech stran a necháme ho v lednici přes noc.
- Maso vyndáme z lednice přibližně 2 hodiny před tepelnou úpravou, aby zůstalo šťavnaté. Z masa stáhneme přebytečnou marinádu a zprudka ho opečeme ze všech stran. Z každé strany asi 5 minut.
- Troubu předehřejeme na 100 °C. Opečené maso přendáme do pekáčku. Můžeme k němu přidat zbylou marinádu a vložíme do trouby. Pečeme asi hodinu.
- Žloutek vyklepneme do úzké a vysoké dózy. Šleháme asi 2 minuty, přidáme sůl, mletý bílý pepř, ocet a hořčici a mixujeme další minutu. Pak přiléváme pomaloučku a po částech olej. Majonézu šleháme, dokud není tuhá. Nakonec promícháme s najemno nastrouhaným křenem.
- Hotový roastbeef vyndáme z trouby, zabalíme do alobalu a necháme 20 minut odležet. Mezitím si připravíme brambory. Brambory nakrájíme na velmi tenké plátky a vložíme do vařící vody vody. Vaříme asi 3 minuty, slijeme, posolíme, opepříme a pokapeme olejem. Brambory rozložíme do pekáčku a vložíme k nim paličky česneku kvůli vůni. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 25 minut dozlatova.
- Hotový roastbeef vyndáme z alobalu, nakrájíme na tenké plátky a servírujeme s opečenými bramborami a vychlazenou majonézou.