Rizoto s uzenou rybou

Uvařte si z rýže tento oblíbený italský pokrm.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    491 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2054 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    39,2 g

    44 %

    39 %

  • Vláknina

    3,7 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    23,2 g

    37 %

    34 %

  • Tuky

    24,8 g

    38 %

    35 %

  • nasycené

    8,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Mrkev s celerem očistíme a pokrájíme na malé kousky. Vše velmi zvolna orestujeme na oleji v kastrolu.
  2. Do kastrolu přisypeme rýži a také ji osmahneme. Zalijeme ji vínem, a když se odpaří, trochou vroucího vývaru. Rýži nadále mícháme a postupně přiléváme vývar.
  3. Když je rýže měkká, přidáme k ní na kousky pokrájené nebo natrhané rybí maso, hrášek, kukuřici a nasekané cibulky. Vše ještě krátce povaříme.
  4. Rizoto dochutíme solí a pepřem a pod pokličkou ho necháme několik minut stát. Na talíři ho doplníme nastrouhaným sýrem.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Segedínský guláš

Uvařte dnes k obědu oblíbenou omáčku.

Roláda z flank steaku se špenátem a kopřivami

Inspirujte se naším receptem na skvělou roládu z hovězího masa.