Ricottový koláč

nehodnoceno

Pozvěte kamarádky na luxusní koláč s kousky čokolády.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez tuhnutí

Ingredience

12 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    338 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1414 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    45,9 g

    52 %

    46 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    6,9 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    13,7 g

    21 %

    20 %

  • nasycené

    8,0 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku a cukr prosejeme do mísy, přidáme vejce, na kousky nakrájený tuk, sůl, kůru a kypřicí prášek do pečiva. Vše propracujeme na pevné těsto, které uložíme do chladničky na hodinu ztuhnout.
  2. Po ztuhnutí odkrojíme asi jednu třetinu těsta na mřížku, dáme stranou. Zbylé těsto rozválíme na kulatý plát (cca 30 cm), který vložíme do koláčové formy (24 cm). Těsto důkladně přitiskneme k okrajům formy.
  3. Ricottu smícháme se škrobem, oběma cukry, čokoládovými pecičkami, kůrou a šťávou. Náplň rozetřeme na těsto.
  4. Těsto na mřížku rozválíme na plát silný 3 mm a rádýlkem nakrájíme na proužky, ze kterých vytvoříme na povrchu mřížku. Pečeme při 160 °C asi 45 minut. Před podáváním můžeme koláč zlehka pocukrovat.
Autor:

Podobné recepty

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Sušenkové sendviče

Nestíháte upéct dezert? Zvolte tuto rychlovku.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.