Ingredience
Postup
- Mouku a cukr prosejeme do mísy, přidáme vejce, na kousky nakrájený tuk, sůl, kůru a kypřicí prášek do pečiva. Vše propracujeme na pevné těsto, které uložíme do chladničky na hodinu ztuhnout.
- Po ztuhnutí odkrojíme asi jednu třetinu těsta na mřížku, dáme stranou. Zbylé těsto rozválíme na kulatý plát (cca 30 cm), který vložíme do koláčové formy (24 cm). Těsto důkladně přitiskneme k okrajům formy.
- Ricottu smícháme se škrobem, oběma cukry, čokoládovými pecičkami, kůrou a šťávou. Náplň rozetřeme na těsto.
- Těsto na mřížku rozválíme na plát silný 3 mm a rádýlkem nakrájíme na proužky, ze kterých vytvoříme na povrchu mřížku. Pečeme při 160 °C asi 45 minut. Před podáváním můžeme koláč zlehka pocukrovat.