Révový mošt

Zažeňte žízeň touto vynikající limonádou.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 70 min

bez odležení

Ingredience

1 PORCE +

Rozpis na 1 lahev (1000 ml):

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1775 KCal

    81 %

    74 %

  • Energie

    7427 KJ

    81 %

    74 %

  • Sacharidy

    380,0 g

    432 %

    380 %

  • Vláknina

    52,5 g

    175 %

    175 %

  • Bílkoviny

    17,5 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    10,0 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ovoce omyjeme a necháme okapat. Kuličky otrháme od stopky (špatné vyhodíme) a vsypeme je do děrované vložky napařovacího hrnce.
  2. Na dno napařovacího hrnce vlijeme vodu. Děrovanou vložku posadíme do hrnce a přiklopíme. Ovoce napařujeme, dokud bobule nezačnou praskat.
  3. Ovoce prolisujeme. Šťávu vlijeme do vyšší nádoby a necháme asi 12 hodin odpočinout. Pak mošt pomocí hadičky "stáhneme" do láhve.
  4. Pokud chceme mošt skladovat delší dobu, je třeba ho sterilovat. Otevřenou lahev postavíme do hrnce s vodou. Vodu zahřejeme. Mošt sterilujeme při 75 °C asi 15 minut. Pak láhev zazátkujeme a položíme. Mošt necháme vychladnout.
Autor:

Podobné recepty

Shirley Temple

Zažeňte žízeň tímto sladko-kyselým drinkem .

Rumový grog

Je vám chladno? Zahřejte se výborným grogem.

Osvěžující silvestrovská bowle

Parádní silvestrovský nápoj.

Zimní grog

Zahřejte se po dlouhé zimní procházce teplým grogem.

Zimní punč

Přišli jste z venku vymrzlí? Zahřejte se punčem.