Révový mošt
Zažeňte žízeň touto vynikající limonádou.
Vaření 70 min
bez odležení
Postup
- Ovoce omyjeme a necháme okapat. Kuličky otrháme od stopky (špatné vyhodíme) a vsypeme je do děrované vložky napařovacího hrnce.
- Na dno napařovacího hrnce vlijeme vodu. Děrovanou vložku posadíme do hrnce a přiklopíme. Ovoce napařujeme, dokud bobule nezačnou praskat.
- Ovoce prolisujeme. Šťávu vlijeme do vyšší nádoby a necháme asi 12 hodin odpočinout. Pak mošt pomocí hadičky "stáhneme" do láhve.
- Pokud chceme mošt skladovat delší dobu, je třeba ho sterilovat. Otevřenou lahev postavíme do hrnce s vodou. Vodu zahřejeme. Mošt sterilujeme při 75 °C asi 15 minut. Pak láhev zazátkujeme a položíme. Mošt necháme vychladnout.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1775 KCal
81 %
74 %
-
Energie
7427 KJ
81 %
74 %
-
Sacharidy
380,0 g
432 %
380 %
-
Vláknina
52,5 g
175 %
175 %
-
Bílkoviny
17,5 g
28 %
26 %
-
Tuky
10,0 g
15 %
14 %
-
nasycené
1,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Vodka Daisy
Připijte si na nový rok tímto luxusním drinkem.
Shirley Temple
Na silvestrovské party nesmí chybět alkoholické drinky.