Restovaná kuřecí prsa na smetaně

Nevíte jak připravit kuřecí maso? Vyzkoušejte náš smetanový recept. Chutná opravdu skvěle.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    605 KCal

    28 %

    25 %

  • Energie

    2532 KJ

    28 %

    25 %

  • Sacharidy

    7,5 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    38,1 g

    60 %

    56 %

  • Tuky

    45,0 g

    69 %

    64 %

  • nasycené

    27,8 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuřecí prsa osolíme a opepříme, šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na polovině másla opékáme kuřecí maso z obou stran 14 minut.
  2. Během pečení maso otáčíme. Po upečení maso vyndáme a dáme ho stranou. Do výpeku přidáme zbytek másla a přisypeme šalotku.
  3. Šalotku restujeme 5 minut a poté přilijeme víno. Víno necháme svařit na třetinu a vmícháme vývar a smetanu.
  4. Do omáčky vrátíme maso a necháme vařit do zhoustnutí. Nakonec nasekáme petrželku nadrobno a vmícháme ji do omáčky.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.