Restovaná kuřecí prsa na smetaně
Nevíte jak připravit kuřecí maso? Vyzkoušejte náš smetanový recept. Chutná opravdu skvěle.
Postup
- Kuřecí prsa osolíme a opepříme, šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na polovině másla opékáme kuřecí maso z obou stran 14 minut.
- Během pečení maso otáčíme. Po upečení maso vyndáme a dáme ho stranou. Do výpeku přidáme zbytek másla a přisypeme šalotku.
- Šalotku restujeme 5 minut a poté přilijeme víno. Víno necháme svařit na třetinu a vmícháme vývar a smetanu.
- Do omáčky vrátíme maso a necháme vařit do zhoustnutí. Nakonec nasekáme petrželku nadrobno a vmícháme ji do omáčky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
605 KCal
28 %
25 %
-
Energie
2532 KJ
28 %
25 %
-
Sacharidy
7,5 g
9 %
8 %
-
Vláknina
1,1 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
38,1 g
60 %
56 %
-
Tuky
45,0 g
69 %
64 %
-
nasycené
27,8 g
-
trans-mastné
0,5 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA