Restovaná kuřecí prsa na smetaně

Nevíte jak připravit kuřecí maso? Vyzkoušejte náš smetanový recept. Chutná opravdu skvěle.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    605 KCal

    28 %

    25 %

  • Energie

    2532 KJ

    28 %

    25 %

  • Sacharidy

    7,5 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    38,1 g

    60 %

    56 %

  • Tuky

    45,0 g

    69 %

    64 %

  • nasycené

    27,8 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuřecí prsa osolíme a opepříme, šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na polovině másla opékáme kuřecí maso z obou stran 14 minut.
  2. Během pečení maso otáčíme. Po upečení maso vyndáme a dáme ho stranou. Do výpeku přidáme zbytek másla a přisypeme šalotku.
  3. Šalotku restujeme 5 minut a poté přilijeme víno. Víno necháme svařit na třetinu a vmícháme vývar a smetanu.
  4. Do omáčky vrátíme maso a necháme vařit do zhoustnutí. Nakonec nasekáme petrželku nadrobno a vmícháme ji do omáčky.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.