Rajčatová polévka s brynzou

Jednoduchá rajčatová polévka s bazalkou sice evokuje Itálii, ale jakmile do ní přidáte brynzu, budete rázem u našich sousedů na Slovensku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 75 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    447 KCal

    20 %

    19 %

  • Energie

    1869 KJ

    20 %

    19 %

  • Sacharidy

    26,4 g

    30 %

    26 %

  • Vláknina

    8,2 g

    27 %

    27 %

  • Bílkoviny

    15,8 g

    25 %

    23 %

  • Tuky

    29,0 g

    45 %

    41 %

  • nasycené

    7,2 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli a česnek oloupeme, ze stonků celeru stáhneme škrabkou dlouhá vlákna. V hrnci nahřejeme olej, přidáme pokrájenou zeleninu a krátce ji orestujeme.
  2. Když cibule zesklovatí, přidáme rozkrájená rajčata, najemno nasekané bylinky, vývar promícháme a při mírném varu vaříme asi 30 minut.
  3. Mezitím připravíme z másla a mouky zlatavou jíšku a necháme ji zchladnout. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem, dvě naběračky jí nalijeme k jíšce a dobře rozmícháme.
  4. Rozmíchanou jíšku nalijeme zpět do hrnce s polévkou, znovu rozmixujeme a vaříme zvolna dalších 20 minut.
  5. Hotovou polévku rozdělíme do talířů a doplníme rozdrobenou brynzou a špízky s olivami.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z kachních drůbků

Pokud máte chuť na polévku jako podle babičky, zkuste tento recept.

Polévka Polenta

Polévka plná zdravé zeleniny s vyváženou chutí.

Ostrá králičí polévka

Nevíte, jakou polévku byste už vyzkoušeli? Máme něco přesně pro vás.

Kololik

Tradiční arménská polévka s jehněčími masovými kuličkami.

Papriková polévka

Polévka, která vás zasytí na cele odpoledne.