Ingredience
Postup
- Cibuli s mrkví a celerem oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou zeleninu se slaninou a restujeme, dokud zelenina nezačne zlátnout.
- Přidáme rajčata, sůl, bobkový list, šalvěj, oregano, cukr, zalijeme 500 ml vody a dusíme doměkka.
- Přidáme smetanu, necháme přejít varem, vyndáme větvičky rozmarýnu, bobkový list a vše rozmixujeme. Horkou omáčku naplníme do vymytých sklenic, zavíčkujeme a sterilizujeme při 80 °C asi 20 minut.
- Omáčku můžeme podávat např. s uvařenými noky a opečenými cherry rajčaty. Podáváme nejlépe s parmazánem a lístky šalvěje.