Rajčatová omáčka

Zbyly vám rajčata? Uvařte si z nich italskou omáčku.

Obtížnost

Lehké

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Cibuli s mrkví a celerem oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou zeleninu se slaninou a restujeme, dokud zelenina nezačne zlátnout.
  2. Přidáme rajčata, sůl, bobkový list, šalvěj, oregano, cukr, zalijeme 500 ml vody a dusíme doměkka.
  3. Přidáme smetanu, necháme přejít varem, vyndáme větvičky rozmarýnu, bobkový list a vše rozmixujeme. Horkou omáčku naplníme do vymytých sklenic, zavíčkujeme a sterilizujeme při 80 °C asi 20 minut.
  4. Omáčku můžeme podávat např. s uvařenými noky a opečenými cherry rajčaty. Podáváme nejlépe s parmazánem a lístky šalvěje.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    307 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1284 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    28,4 g

    32 %

    28 %

  • Vláknina

    10,5 g

    35 %

    35 %

  • Bílkoviny

    8,2 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    16,7 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    5,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Segedínský guláš

Uvařte dnes k obědu oblíbenou omáčku.

Roláda z flank steaku se špenátem a kopřivami

Inspirujte se naším receptem na skvělou roládu z hovězího masa.