Pstruh po mlynářsku s bylinkami

Tento recept na pstruha si oblíbíte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

bez doby odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    870 KCal

    40 %

    36 %

  • Energie

    3642 KJ

    40 %

    36 %

  • Sacharidy

    1,0 g

    1 %

    1 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    74,7 g

    119 %

    110 %

  • Tuky

    63,4 g

    97 %

    91 %

  • nasycené

    23,6 g

  • trans-mastné

    0,9 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vykuchané pstruhy omyjeme, osušíme a potřeme citronovou šťávou smíchanou se solí. Zakryjeme je fólií a necháme v chladu asi hodinu odležet.
  2. Citron důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Kopr propláchneme, vytřepeme z něj přebytečnou vodu a nasekáme na kousky.
  3. Odleželé pstruhy obalíme v mouce a ihned (aby mouka nezvlhla) je vkládáme na pánev s rozehřátým máslem. Pečeme je na středním ohni, po každé straně asi 5-8 minut doměkka. (Hotové pstruhy poznáme podle toho, že jde lehce vytáhnout hřbetní ploutev.)
  4. Opečené ryby rozdělíme na talíře, obložíme citronem a posypeme koprem. Pstruha podáváme s vařeným bramborem a zeleninovou oblohou.
Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Roštěnky na víně s kořenovou zeleninou

Jste milovníkem masa? Vyzkoušejte tento recept.

Soba nudle s hovězím masem

Po ochutnání tohoto jídla se zamilujete do asijské kuchyně.