Pstruh na pomerančích a medu

Tento recept na pstruha si oblíbíte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    323 KCal

    15 %

    13 %

  • Energie

    1353 KJ

    15 %

    13 %

  • Sacharidy

    7,2 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    0,7 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    28,8 g

    46 %

    42 %

  • Tuky

    20,0 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    3,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vykuchané pstruhy důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Ryby na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme.
  2. Jarní cibulku očistíme a nasekáme na kolečka. Pomeranč důkladně omyjeme kartáčkem a nakrájíme na plátky.
  3. V pánvi rozehřejeme olivový olej a pstruhy opečeme z obou stran. Opečené ryby vyndáme z pánve a uchováme v teple.
  4. Na pánvi opečeme plátky pomeranče, které zalijeme sójovou omáčkou, rozmíchanou s medem. Podle chuti přidáme tymián, sůl a drcený pepř. Omáčku provaříme a vložíme do ní zpět ryby, které krátce prohřejeme. Pstruhy podáváme polité omáčkou s pomeranči a dušenou rýží.
Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Roštěnky na víně s kořenovou zeleninou

Jste milovníkem masa? Vyzkoušejte tento recept.

Soba nudle s hovězím masem

Po ochutnání tohoto jídla se zamilujete do asijské kuchyně.