Prdelačka

Bez černé polévky s kroupami se neobejde žádná zabijačka.

Obtížnost

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Kroupy důkladně propereme v teplé vodě, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Stroužky česneku oloupeme a utřeme se solí.
  2. Vývar přivedeme k varu. Za stálého promíchávání (nejlépe metlou) do něj postupně přiléváme krev. Krátce povaříme.
  3. Na závěr do polévky vmícháme vařené kroupy, česnek utřený se solí, dle chuti dosolíme, opepříme a dochutíme majoránkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    191 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    798 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    21,9 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    19,0 g

    30 %

    28 %

  • Tuky

    2,4 g

    4 %

    3 %

  • nasycené

    0,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Polévka ze zelených fazolek

Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Zapečená cibulačka se sýrem a krutony

Tato silná cibulačka vám pomůže při nachlazení.

Rajčatová polévka s kuřecím masem

Báječný recept na polévku, který zasytí.

Rajčatová polévka

Snadná a rychlá polévka.