Prdelačka
Bez černé polévky s kroupami se neobejde žádná zabijačka.
Postup
- Kroupy důkladně propereme v teplé vodě, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Stroužky česneku oloupeme a utřeme se solí.
- Vývar přivedeme k varu. Za stálého promíchávání (nejlépe metlou) do něj postupně přiléváme krev. Krátce povaříme.
- Na závěr do polévky vmícháme vařené kroupy, česnek utřený se solí, dle chuti dosolíme, opepříme a dochutíme majoránkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
191 KCal
9 %
8 %
-
Energie
798 KJ
9 %
8 %
-
Sacharidy
21,9 g
25 %
22 %
-
Vláknina
1,9 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
19,0 g
30 %
28 %
-
Tuky
2,4 g
4 %
3 %
-
nasycené
0,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA