Prdelačka

Bez černé polévky s kroupami se neobejde žádná zabijačka.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    191 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    798 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    21,9 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    19,0 g

    30 %

    28 %

  • Tuky

    2,4 g

    4 %

    3 %

  • nasycené

    0,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kroupy důkladně propereme v teplé vodě, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Stroužky česneku oloupeme a utřeme se solí.
  2. Vývar přivedeme k varu. Za stálého promíchávání (nejlépe metlou) do něj postupně přiléváme krev. Krátce povaříme.
  3. Na závěr do polévky vmícháme vařené kroupy, česnek utřený se solí, dle chuti dosolíme, opepříme a dochutíme majoránkou.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z kachních drůbků

Pokud máte chuť na polévku jako podle babičky, zkuste tento recept.

Polévka Polenta

Polévka plná zdravé zeleniny s vyváženou chutí.

Ostrá králičí polévka

Nevíte, jakou polévku byste už vyzkoušeli? Máme něco přesně pro vás.

Kololik

Tradiční arménská polévka s jehněčími masovými kuličkami.

Papriková polévka

Polévka, která vás zasytí na cele odpoledne.